Европейски съюз, Европейски социален фонд
ISO 9001:2008
EN | ES | DE
История
ИРА-ЕКО ООД е създадена през 2001 година от основателите на ЕТ „Ивайло Радев”, която е една от първите частни търговски компании в България.

През първите 10 години от работата си ЕТ „Ивайло Радев” поставя солидни основи на партньорски взаимоотношения с фирми от бранша. Изгражда връзки с преработватели и фермери в страната, развива широка търговска дейност и започва биологично отглеждане на земеделски култури. През годините фирмата натрупва сериозен опит в култивирането и преработката на билки, подправки и семена и др. земеделски култури и заема добри позиции на пазара в България и чужбина. ЕТ „Ивайло Радев” разширява дейността си и през 1999г. се преобразува в ИРА – 999 ООД. В следствие интересите на основателите на фирмата майка в областта на биологичното отглеждане на земеделски култури и разширяващата се дейност в тази посока, се налага обособяването на нова фирма, чиято основна дейност и развитие да е именно търговия, преработка и производство на биологично сертифицирани земеделски продукти.

Новата фирма е създадена през 2001 г. с името ИРА-ЕКО ООД. От началото на създаването и до този момент фирмата се развива успешно и разширява дейността си. Фирмата разполага със собствен модернизиран цех на площ от 800м2, оборудван с нови машини за преработка и производство на предлаганите продукти. ИРА-ЕКО ООД работи с висококвалифициран екип от специалисти и работници, които са обучавани по европейски програми за развитие на човешките ресурси за непрекъснато повишаване на тяхната квалификация.
През 2010 придобива нови сгради с площ от 3500м2, които са в процес на обновяване и ремонт в съответствие с регламентите за биологично сертифицирана продукция.

История Производство Сертификация Логистика Участия в проекти Участия в международни семинари и панаири
Корени Цвят Стрък Лист Преработени продукти Сушени плодове Семена